Τι είναι τα άλατα νικοτίνης; Οδηγός για αρχάριους για τα Salt E-Liquid

Όπως σχεδόν κάθε τεχνολογία, τάση ή χόμπι, το άτμισμα έχει πολύ βασικές ρίζες. Έχουμε προχωρήσει πολύ από τις μέρες των φτηνών cig-a-likes και των συσκευών που μας τροφοδοτούσαν ακατέργαστα, φορτωμένα με PG υγρά.

Ωστόσο, τα μεγαλύτερα δεν είναι πάντα καλύτερα. Σίγουρα, πολλοί από εμάς αγαπούν την αίσθηση, τη γεύση και την παραγωγή ατμού ενός υγρού με υψηλή VG σε μια δεξαμενή sub-ohm. Αλλά για εκείνους που ενδιαφέρονται κυρίως για την κατανάλωση νικοτίνης, η χρήση ενός υψηλού VG υγρού με έναν ατμοποιητή που δουλεύει σωστά στα 100W είναι σαν να έχει κάποιος μία Ferrari, πολύ φανταχτερό για τους περισσότερους, αλλά όχι πρακτικό για όλους.

Σχεδόν όλοι όσοι άρχισαν το άτμισμα το έκαναν ως μέσο διακοπής του καπνίσματος. Η εξέλιση σε μεγάλες συσκευές των 100 watt και ατμοποιητών με πολύ χαμηλές αντιστάσεις πρέπει να είναι επιλογή, όχι ανάγκη. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα εκείνοι που θα προτιμούσαν μία μικρότερη, φθηνότερη και πιο διακριτική συσκευή θα έπρεπε να συμβιβαστούν  με μία χαμηλής τεχνολογίας συσκευή ή να πάνε αναγκαστικά σε αρκετά πολύπλοκες και κατά πολύ ακριβότερες λύσεις.

Ωστόσο, τα άλατα νικοτίνης φαίνεται να αποτελούν μια μαγική νέα λύση - μια πραγματική λύση που μπορεί να ικανοποιήσει πολλούς μελλοντικούς ή υπάρχοντες ατμιστές. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτή την ολοκαίνουργια καινοτομία και να δούμε πού - και σε ποιούς - ταιριάζει αυτή η νέα λύση στον ατμιστικό χώρο.

Απλή (Ελεύθερη) Νικοτίνη: Το τρέχον πρότυπο

Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ της συμβατικής «ελεύθερης βάσης» νικοτίνης που χρησιμοποιούμε έως τώρα στα υγρά αναπλήρωσης και στα νεότερα υγρά με «άλατα». Η διαφορά αυτή είναι ότι, όχι μόνο το ταξινομεί χωριστά αλλά και δημιουργεί μια εντελώς νέα εμπειρία ατμίσματος.

Για να καταλάβουμε καλύτερα τι είναι τα άλατα, ας τα συγκρίνουμε με τον μεγάλο αδελφό τους, την ελεύθερη βάση νικοτίνης. Χωρίς να είναι υπερβολικά τεχνικό, η ελεύθερη νικοτίνη είναι η καθαρότερη μορφή νικοτίνης και αποτελεί την έως τώρα προεπιλεγμένη λύση για τους περισσότερους κατασκευαστές. Αυτό το διάλυμα νικοτίνης απλά προστίθεται σε ένα μείγμα φυτικής γλυκερίνης (VG) και προπυλενογλυκόλης (PG) που "δίνουν" τη νικοτίνη στον χρήστη όταν ατμοποιηθούν. Είναι επίσης ο ίδιος τύπος νικοτίνης που χρησιμοποιείται σε προϊόντα όπως οι τσίχλες νικοτίνης, σε αυτοκόλλητα , σπρέι και παστίλιες.

Επιπλέον, η χρήση της ελεύθερης βάσης νικοτίνης είναι κανόνας στα τσιγάρα για δεκαετίες, χάρη στον Phillip Morris του Marlboro από τη δεκαετία του 1960. Διαπίστωσε ότι η "ελεύθερη κυκλοφορία" της νικοτίνης σε συνδυασμό με την αμμωνία έδωσε σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα νικοτίνης (πράγμα που έκανε θαύματα για να κρατήσει τους πελάτες αγκιστρωμένους). Επειδή το άτμισμα προσπαθεί να προσφέρει μια αποτελεσματική αντικατάσταση νικοτίνης, έχει νόημα για όλους τους παραγωγούς υγρών να χρησιμοποιούν την καθαρότερη διαθέσιμη μορφή της.

 

Άλατα νικοτίνης

Έτσι, διαπιστώσαμε ότι η ελεύθερη βάση νικοτίνης είναι η πιο καθαρή μορφή νικοτίνης. Αν συμβαίνει αυτό, τότε γιατί οι ατμιστές να χρειάζονται ή να θέλουν κάτι που να είναι πιο αποτελεσματικό; Όπως και στο τέχνασμα της Phillip Morris, η απάντηση μπορεί να βρεθεί στη χημεία.

Τι είναι τα άλατα νικοτίνης;

Στον πυρήνα τους, τα άλατα νικοτίνης αποτελούνται από την ίδια ακριβώς νικοτίνη που βρίσκεται στη φυσική της κατάσταση μέσα στα φύλλα του καπνού. Εάν αυτή η μορφή νικοτίνης προστεθεί στο υγρό που ατμίζουμε, θα χρειαζόταν να το ατμίσουμε σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ώστε το διάλυμα νικοτίνης να είναι αποτελεσματικό, και ακόμη και τότε δεν θα ήταν τόσο εύκολα απορροφήσιμο από τον χρήστη (βιοδιαθέσιμο) στη μορφή της ελεύθερης βάσης νικοτίνης. Όπως και στην ελεύθερη βάση νικοτίνης, η νικοτίνη με άλατα χρειάζεται επίσης κάποια τροποποίηση. Το κλειδί εδώ είναι η χρήση οξέων.

Ένα γρήγορο μάθημα χημείας

Δεν θα προσπαθήσουμε να σας κουράσουμε με υπερβολικές λεπτομέρειες, οπότε ας μείνουμε στα βασικά: PH και αλκαλικότητα. Η ελεύθερη βάση νικοτίνης έχει υψηλότερο PΗ, πράγμα που οδηγεί σε αυξημένη αλκαλικότητα. Αυτή η δραματική αύξηση στο αλκαλικό προκαλεί πιο δυνατό χτύπημα στο λαιμό, αναγκάζοντας έτσι τους ατμιστές να ατμίζουν μεγαλύτερες ποσότητες σε υγρά χαμηλότερης περιεκτικότητας νικοτίνης από ότι θα ήθελαν ή θα χρειάζοταν ο οργανισμός τους.

Η χρήση των οξέων παράγει άλατα ( γι’ αυτό και το όνομα νικοτίνη αλάτων) και έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μειώνει τα επίπεδα PΗ της νικοτίνης, και παράλληλα μειώνει την αλκαλικότητα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ομαλή και ήπια ατμιστική εμπειρία.

Επιπροσθέτως, αυτό επιτρέπει στο υγρό να διοχετεύει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες υψηλότερες συγκεντρώσεις νικοτίνης. Για παράδειγμα τα υγρά που περιέχουν άλατα νικοτίνης μπορούν να ατμιστούν ευχάριστα σε επίπεδα νικοτίνης όσο τα 20mg σε συσκευές που λειτουργούν σε αρκετά χαμηλά Watt.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα άλατα νικοτίνης έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να θεωρηθεί ως μειονέκτημα για κάποιους θα είναι, στην πραγματικότητα, ένα πλεονέκτημα για άλλους. Ας εξηγήσουμε τι εννοούμε.

 

 

Πλεονεκτήματα

Ικανοποίηση: Πολλοί από αυτούς που δοκιμάζουν συμβατικά υγρά για πρώτη φορά συχνά βρίσκουν ότι δεν έχουν την ίδια ικανοποίηση και «χτύπημα» που πλησιάζει αυτό του τσιγάρου που έχουν συνηθίσει. Επιπλέον, μπορεί να μην τους αρκεί για να ικανοποιήσουν την ανάγκη του οργανισμού τους σε νικοτίνη. Η χρήση των υγρών με άλατα πλησιάζει κατά πολύ την αίσθηση του καπνίσματος που ψάχνει ο καπνιστής.

Πιο ομαλό χτύπημα νικοτίνης: Ένα συχνός λόγος που αποτρέπει πολλούς "υποψήφιους" ατμιστές είναι ότι τα συμβατικά υγρά είναι συνήθως πολύ "σκληρά" για τον λαιμό και γι’αυτό φταίει η περιεκτικότητα σε ελεύθερη νικοτίνη. Οι εταιρείες τσιγάρων χρησιμοποιούν αναισθητικά όπως η μενθόλη ή η ευγενόλη για να καλύψουν και να καλύψουν την σκληρότητα. Οι παραγωγοί υγρών αναπλήρωσης δεν το κάνουν, έτσι η ομαλότερη αίσθηση στο άτμισμα υγρών αλάτων νικοτίνης κάνει μια τεράστια διαφορά.

Μικρότερη αλλοίωση γεύσης: Εκείνοι από εμάς κατάφεραν την απεξάρτηση από τη νικοτίνη και προτιμούν τα μηδενικά υγρά έχουν σίγουρα παρατηρήσει μια σημαντική διαφορά στη γεύση, παρά το άτμισμα του ίδιου προϊόντος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ελεύθερη βάση νικοτίνης επηρεάζει τη συνολική γεύση του υγρού. Η νικοτίνη αλάτων δεν επηρεάζει σχεδόν καθόλου τη γεύση των αρωμάτων στα υγρά αναπλήρωσης  και έχουν πολύ πιο βελτιωμένο αποτέλεσμα σε αυτόν τον τομέα, οδηγώντας σε μια πλουσιότερη, γευστικότερη και πιο ευχάριστη εμπειρία.Γι’ αυτό το λόγο πολλοί DIY χρήστες προτιμούν τα Booster αλάτων από τα συμβατικά.

Φθηνότερο: Ας το παραδεχτούμε – ένας αξιόλογος επισκευάσιμος ατμοποιητής καθώς και ένα αντίστοιχης ποιότητας mod είναι σημαντικά πιο ακριβά από μια μικροσκοπική συσκευή pod. Αν το μόνο που χρειάζεται ο πελάτης σας είναι μια φθηνή και διακριτική ατμιστική εμπειρία που τον βοηθά να πάρει ακριβώς τη σωστή ποσότητα νικοτίνης, τότε τα άλατα είναι για αυτόν.

Μειονεκτήματα

Υψηλή νικοτίνη για μερικούς: Ενώ ο βαρύς  καπνιστής χρειάζεται μεγάλη δόση νικοτίνης, οι ελαφρύτεροι καπνιστές μπορούν να ατμίζουν ευχάριστα υγρά νικοτίνης 3-12mg. Αυτό συμβαίνει επίσης να είναι το ιδανικό σημείο για συσκευές sub-ohm. Ως αποτέλεσμα, πολλοί ατμιστές προτιμούν να χρησιμοποιούν υγρά υψηλής VG σε sub-ohm ατμοποιητές και αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι από την εμπειρία που έχουν.

Λιγότερες επιλογές: Οι παραδοσιακές λύσεις σε ατμοποιητές και mods επιτρέπουν σχεδόν ατέλειωτους συνδυασμούς που επιτρέπουν στον ατμιστή τη δική του μοναδική παραγωγή ατμού και γευστικής εμπειρίας. Αν αναφέρουμε και τους συνδυασμούς συρμάτων, βαμβακιών και άλλων... ο αριθμός των επιλογών είναι ανεξάντλητος.

Χαμηλότερος παράγοντας διασκέδασης: Ένας πολύ καλός τρόπος για να περιγράψουμε τα ShakeandVape σε σύγκριση με τα υγρά με άλατα νικοτίνης είναι η "μόδα πάνω από τη λειτουργία" (πάλι, σκεφτείτε Ferrari εναντίον Smart). Τα άλατα νικοτίνης είναι η ιδανική επιλογή εάν κάποιος χρειάζεται ισχυρή δόση νικοτίνης και προτιμά μια ατμιστική εμπειρία που μοιάζει περισσότερο με τσιγάρο.

 

Τα υγρά με άλατα νικοτίνης είναι κατάλληλα για κάποιον που;

 

  •          Είναι βαρύς καπνιστής (ένα ή περισσότερα πακέτα την ημέρα).
  •          Θέλει μια εμπειρία που πλησιάζει περισσότερο σε αυτή του καπνίσματος ή ψάχνει για κάτι νέο.
  •          Θα ήθελε πιο απαλό ατμό - χτύπημα με υψηλή νικοτίνη.
  •          Χρειάζεται μία ισχυρότερη ή πιο σταθερή "δόση" νικοτίνης.
  •          Τον ενδιαφέρει να ατμίζει διακριτικά χωρίς τα "σύννεφα" ατμού.
  •          Θέλει μια αξιόπιστη αλλά και οικονομική λύση.
  •          Η απλότητα της χρήσης και συντήρησης είναι πρωταρχικό κριτήριο γι’ αυτόν.
  •          Είναι ένας έμπειρος ατμιστής που θέλει να πάρει τη νικοτίνη του εύκολα και άμμεσα από μία συσκευή podκαι να ατμίζει παράλληλα τις αγαπημένες του γεύσεις σε επισκευάσιμες λύσεις.

 

Αυτές είναι μόνο κάποιες κατευθυντήριες γραμμές.

Ξεκινώντας έναν νέο ατμιστή με μια μικρή συσκευή και χρησιμοποιώντας άλατα νικοτίνης είναι μια καλή προσέγγιση και μπορείτε πάντα να τον οδηγήσετε, αν το θέλει και εκείνος, σε άλλα ατμιστικά μονοπάτια.

Στην πραγματικότητα – άσχετα με άλατα ή χωρίς - είναι καλύτερο για έναν νέο ατμιστή να εξοικειωθεί πρώτα και να μπορέσει να καταλάβει τις βασικές αρχές του ατμίσματος με μία απλή συσκευή και έπειτα να αρχίσει την εξερεύνηση στους άπειρους πλέον ατμιστικούς προορισμούς των επισκευάσιμων ατμοποιητών , mod , συρμάτων και ρυθμίσεων.

Το σίγουρο είναι ότι ο ενημερωμένος σωστά και εξειδικευμένος ιδιοκτήτης ενός ατμιστικού καταστήματος πώλησης έχει τη δυνατότητα πλέον να προσεγγίσει πολύ περισσότερους δυνητικούς πελάτες και μελλοντικούς ατμιστές.

Ας θυμηθούμε ότι οι περισσότεροι από εμάς κάποτε υπήρξαμε καπνιστές που αναζητούσαμε μια καλύτερη διέξοδο.

Η Smok-e, επενδύει καθημερινά σε νέες καινοτομίες και τάσεις της αγοράς. Ήδη διαθέτουμε μια συνεχώς διευρυμένη γκάμα προϊόντων με ΑΛΑΤΑ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ.